Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΡΟΔΙ- Το θαύμα στην αντιγήρανση!

Βιταμίνες A,C,E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τανίνες, πολυφαινόλες ,  ανθοκυανίνες και τόσα ακόμα πολύτιμα συστατικά κατατάσσουν το ρόδι στις σούπερ τροφές. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η περιεκτικότητα του χυµού του σε αντιοξειδωτικά είναι τρεις φορές υψηλότερη από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί! Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.
Οι σπόροι του μπορούν να ανταγωνιστούν το ακριβότερο καλλυντικό: αναζωογονούν την επιδερμίδα και προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και τη φθορά που φέρουν οι ηλιακές ακτίνες. Ακόμα, έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν το δέρμα, να λειαίνουν τις ρυτίδες, να κάνουν απολέπιση και να ενυδατώνουν σε βάθος.
Το ρόδι βοηθά πολύ και στην καταπολέμηση της ακμής, γι αυτό είναι ιδανικό για τους νέους και τους έφηβους. Είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας ακόμα και σε δύσκολες περιοχές, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται επίσης στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων αλλά και του ιού του έρπητα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι ευεργετικές τους ιδιότητες μπορούν να φανούν ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε περιπτώσεις ψωρίασης κι εκζεμάτων.
Εκτός όμως από το δέρμα, και τα μαλλιά μας μπορούν να βελτιωθούν από τη χρήση του ροδιού. Οι κόκκινοι σπόροι βρίσκονται πλέον σε σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες και βοηθούν τα μαλλιά να μη φριζάρουν και να δείχνουν γυαλιστερά και υγιή. Αλλά και στα νύχια έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Λίγο λάδι ροδιού πριν αλλά και μετά το μανικιούρ δυναμώνει τα νύχια κι αποκαθιστά πολλά από τα προβλήματα που προκαλούνται από τη συχνή χρήση του βερνικιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου