Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Δαμάσκηνο, το φυσικό καθαρτικό με την αντιγηραντική δράση!

  
      Το νόστιμο φρούτο του καλοκαιριού, είναι άριστη τροφή για τον οργανισμό, καθώς περιέχει δεκάδες ωφέλιμες ουσίες για τον οργανισμό! Είναι πλούσιο σε β-καροτένιο, χαλκό, σίδηρο και βόριο, μειώνει την κακή χοληστερίνη και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, διευκολύνοντας την έξοδο των αποβλήτων από τον οργανισμό! Επίσης, προστατεύει από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Σημαντική είναι η αντηλιακή του δράση, οπότε είναι καλό να καταναλώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες, φρέσκο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Βέβαια, ακόμη και όταν αποξηραίνεται, όχι μόνο δεν χάνει τις ευεργετικές τους ιδιότητες, αλλά είναι σούπερ τονωτικό για το νευρικό σύστημα, διότι περιέχει πολύ φώσφορο.



    Υπάρχουν πάνω από 2000 ποικιλίες δαμάσκηνων, που διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και τη γεύση, αλλά όλες περιέχουν θρεπτικά συστατικά! Καταναλώνονται φρέσκα ή αποξηραμένα και φυσικά είναι τέλειο γλυκό του κουταλιού! Για τους πιο gourmet τύπους, ταιριάζει στη μαγειρική με κρέας και πουλερικά! Εμείς, θα σας δώσουμε την πιο εύκολη «συνταγή», όχι για κάποιο φαγητό, αλλά για να φτιάξετε την πιο ενυδατική και αντιρυτιδική μάσκα, αφού το δαμάσκηνο έχει σημαντικές αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες!


 ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΕΛΟΣ!!!!
Μάσκα αντιγηραντική και αντιοξειδωτική!
Υλικά:

5 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
1 φλ. ροδόνερο
5 φράουλες ή  1 φλ. καφέ πολτό από dragon fruit
1 κ. γλ. Ταχίνι
1 κ.γλ. κακάο
1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
1 κ. σ. μέλι



 Εκτέλεση:


 Βάλτε τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες για 1 ώρα σε ένα φλιτζάνι με ροδόνερο. Ύστερα, χτυπήστε τα στο μίξερ, προσθέστε τις φράουλες ή το dragon fruit , το ταχίνι, το κακάο και τους κολοκυθόσπορους. Όταν ομογενοποιηθούν προσθέστε το μέλι και απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Αφήστε τη θρεπτική μάσκα να δράσει για 30’ και αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό. Όση ποσότητα περισσέψει, μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο από μία μέχρι δύο εβδομάδες. Επίσης μπορείτε να τρώτε και μια κουταλιά την ημέρα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου