Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Σας ταλαιπωρεί η ακμή; Τώρα υπάρχει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ! ΕΛΑΤΕ KONTA MAΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΛΥΣΗ!

Η ακμή είναι μια χρόνια πολύμορφος δερματική νόσος, κατά την οποία παρατηρείται έντονη έκκριση σμήγματος που σε συνδυασμό με την παρουσία βακτηρίων προκαλεί απελευθέρωση ελεύθερων λιπαρών οξέων από το σμήγμα και δημιουργία ερεθισμού.

Συμπτώματα της ακμής:
Φλεγμονη, υπερκεράτωση, ερύθημα, φαγέσωροι, φλυκταινες, μικροκύστεις, ουλές. Εάν η φλεγμονή είναι σοβαρή, τότε προκαλείται θάνατος των κυττάρων ή ακόμα και καταστροφή της δομής του ιστού και έτσι εξηγούνται οι ουλές. Γι' αυτόν τον λόγο δεν πρέπει οι γονείς να αφήσουν το χρόνο να "θεραπεύσει" το πρόβλημα, αλλά να αναζητήσουν εγκαίρως τη λύση  με τους ειδικούς.

Οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν ακμή είναι οι εξής:
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, συνοψίζουμε όμως στα παρακάτω:
-Οι ψυχολογικοί λόγοι, έντονο στρες, άγχος είναι αιτίες υπερέκκρισης ορμονών, με αποτελεσμα τη δημιουργία ακμής
- Η κακή χρήση καλλυντικών ουσιών, τα φάρμακα, η περιβαλλοντική μόλυνση είναι επίσης πιθανές αιτίες της ακμής.



Άλλες αιτίες:
  • Προδιάθεση λόγω οικογενειακού ιστορικού
  • Ορμονική διαταραχή
  • Συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος
  • Βακτήρια στους πόρους
  • Ερεθισμός του δέρματος μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή
  • Η χρήση αναβολικών στεροειδών
  • Οποιαδήποτε φάρμακα περιέχουν αλογόνα, λίθιο ή ανδρογόνα
  • Έκθεση σε υψηλά επίπεδα χλωρίου
  • Έκθεση σε συγκεκριμένα φάρμακα και χημικές συστάσεις όπως τα ναρκωτικά
  • Έλλειψη σιδήρου και χαμηλή φεριτίνη
  • Υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών     

Eπειδή η ακμή είναι νόσος της εφηβείας, κατά την  οποία συγκροτείται η προσωπικότητα του ατόμου, χρειάζεται αγάπη, κατανόηση και προσέγγιση του εφήβου για να μην προκληθούν τραύματα και κλονιστεί η αυτοπεποίθησή του.

Τρόποι αντιμετώπισης ακμής

Η σωστή θεραπευτική μέθοδος  για τη θεραπεία της ακμής περιλαμβάνει
-προσωπική επαφή με τον ειδικό για να βρούμε μαζί τη σωστή αιτία που το προκαλεί για να δώσουμε τη λύση
- φρενάρισμα της έκκρισης του σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες,
- εξάλειψη των βακτηρίων που φράσσουν τους θύλακες,
-επίτευξη της ηρεμίας του νευρικού συστήματος
-βελτίωση της λιπαρότητας
-αφαίρεση μαύρων στιγμάτων (φαγέσωρες)
- η σωστή διατροφή, συγκεκριμένα: να αποφεύγουμε αγελαδινά προιόντα, κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα καρότα και μήλα που αποτοξινώνουν, αρκετό νερό, ξηροί καρποί (όχι αλατισμένοι), τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά, επίσης συμπληρώματα διατροφής βιταμίνης C, B complex και μουρουνέλαιο.
- η χρήση των κατάλληλων δερμοκαλλυντικών. Απαραίτητη είναι η χρήση της παρακάτω σειράς καλλυντικών, ειδικά σχεδιασμένη για την ακμή:

Arnica soap: Μοναδικό, υγρό σαπούνι για  βαθύ καθαρισμό προσώπου, με ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση! Πλούσιο σε φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος. Απαραίτητο για δέρματα με ακμή! Οδηγίες χρήσης Φτιάξτε πλούσιο αφρό και κάντε ελαφρύ μασάζ σε όλο το πρόσωπο πρωί και βράδυ., ξεπλύνετε με άφθονο νερό και έπειτα χρησιμοποιείστε τη Lotion Rose Aloe (το πρωί) ή τη Lotion d’Eclairage (το βράδυ) και την Achillea cream.


Rose Aloe Calming Lotion: Πλούσια σε αλόη, επανορθώνει και ηρεμεί τις ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Ηρεμεί τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες. Επαναφέρει την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Οδηγίες χρήσης Μετά τον πρωινό καθαρισμό  τοποθετείστε μια ικανοποιητική ποσότητα σε ένα βαμβάκι και περάστε όλο το πρόσωπο και το λαιμό με κυκλικές κινήσεις. Για τα δέρματα με ακμή ακολουθεί η Achillea cream.

 Lotion d’ Eclairage: Αντισηπτική και καταπραϋντική λοσιόν, απαραίτητη για λιπαρά δέρματα. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά! Ελαττώνει σημαντικά την έκκριση του σμήγματος και το δέρμα βρίσκει τη χαμένη του ζωντάνια και λάμψη! Οδηγίες χρήσεις:  Ανακινήστε καλά το μπουκάλι , βάλτε μια ποσότητα λοσιόν σε ένα βαμβάκι και απλώστε στα λιπαρά σημεία και στα σπυράκια. Χρησιμοποιείται το βράδυ. Αποφύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια.
Spot d’Eclairage:  Ισχυρά αντισηπτική λοσιόν, ιδιαίτερα αποτελεσματική! Ξηραίνει τοπικά το σπυράκι , απομακρύνει το σμήγμα και ηρεμεί τον ερεθισμό! Οδηγίες χρήσειςΧρησιμοποιείται το βράδυ, τοπικά πάνω στα σπυράκια, αφού προηγουμένως έχει καθαριστεί καλά το δέρμα.

Μasque d’ Eclairage:  Ειδικά μελετημένη μάσκα για λιπαρά δέρματα με ακμή. Αποβάλλει τις τοξίνες, καθαρίζει σε βάθος το δέρμα από τα μαύρα στίγματα, τονώνει τους ιστούς, συστέλλει τους πόρους και ξεκουράζει! Οδηγίες χρήσηςΧρησιμοποιείται 1-2 φορές την εβδομάδα σε καθαρό πρόσωπο. Απλώνετε ένα λεπτό στρώμα μάσκας σε όλο το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη μάσκα να δράσει 20-30 λεπτά και μετά αφαιρέστε με χλιαρό νερό.

Achillea Cream: Μια δροσερή κρέμα ημέρας για λιπαρές επιδερμίδες με προβλήματα ακμής. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς, ενώ ταυτόχρονα επουλώνει και ενυδατώνει το δέρμα. Η δράση της στηρίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες της αχιλλέας, του λεμονιού και της κανέλας! Οδηγίες χρήσηςΑπλώστε στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις  το πρωί μετά τον καθαρισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου