Τα βερίκοκα πέρα από δροσερά και γευστικά αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού μας! Συγκεκριμένα αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών και ως εκ τούτου έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύουν τα αγγεία, και εμποδίζουν την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης.
Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και έτσι συμβάλλουν στην καλή υγεία των ματιών. Kαταναλώνοντας περίπου 3 βερίκοκα, καλύπτουμε σχεδόν το 100% της καθημερινής μας ανάγκης σε βιταμίνη Α. Εμπεριέχουν επίσης καροτενοειδή (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη)Στα διατροφικά πλεονεκτήματα πρέπει να περιληφθεί η βιταμίνη Β3, (νιασίνη), ο σίδηρος, το κάλιο και οι φυτικές ίνες του βερίκοκου, απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
Η κατανάλωση του καλοκαιρινού αυτού φρούτου, καταπραΰνει- μεταξύ άλλων συμπτώματα πονοκεφάλου, εντερικής πάθησης, αϋπνίας, φαρυγγίτιδας και ήπια κατάθλιψης.
Ένα φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από την καλοκαιρινή διατροφή σας!
Ένα φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από την καλοκαιρινή διατροφή σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου