Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ- ΝΕΚΤΑΡ ΖΩΗΣ!!!
Ποτό χωρίς αλκοόλ με πρωταγωνιστή τον βασιλιά των λουλουδιών!!!

Υλικά:

3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια ζεστό νερό
1 ποτήρι ροδόσταγμα ή 10 αρωματικά μαγιάτικα τριαντάφυλλα (Ροδή η δαμασκηνί ή την εκατοντάφυλλη)
7 κόκκινα βελουδένια, αρωματικά τριαντάφυλλα
1 stick βανίλιας
3 γαρύφαλλα
1 ξυλαράκι κανέλας
1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού

Eκτέλεση:

Βάζουμε τα πέταλα των τριαντάφυλλων μαζί με το ξυλαράκι κανέλας, τη βανίλια και τα γαρύφαλλα σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το ζεστό νερό, προσθέτουμε τα 10 μαγιάτικα τριαντάφυλλα, αν δεν έχουμε ροδόσταγμα. Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 1 λεπτό, έπειτα σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε σκεπασμένο για 12 ώρες (ένα βράδυ) και την άλλη μέρα το σουρώνουμε και το στύβουμε καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ροδόσταγμα και το βάζουμε να βράσει για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, το αφήνουμε να βράσει άλλα 2-3 λεπτά και το αφαιρούμε από τη φωτιά όταν δούμε ότι το σιρόπι μας έχει δέσει! Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο μπουκάλι! Διατηρείται στο ψυγείο έως και 1 χρόνο!

Xρήση:

Βάζουμε 1 δάχτυλο από το σιρόπι μας στο ποτήρι νερού και το υπόλοιπο νερό ή φυσικό ανθρακούχο νερό για περισσότερη δροσιά! Απολαύστε το!

Ιδιότητες:

Το τριαντάφυλλο είναι ο βασιλιάς των λουλουδιών! Δρα ως αντικαταθλιπτικό, χωνευτικό, καταπολεμά την δυσκοιλιότητα, ανανεώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό! Χαρίζει μια όμορφο ψυχική διάθεση, καταπολεμά το άγχος και σύμφωνα με πρόσφατες ανακαλύψεις, ενισχύει τη μνήμη!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΘΥΣΤΙΚΟ ΖΕΣΤΟ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου