Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Συμβουλή διατροφής για υγεία και ομορφιά!

1.      
Κάθε πρωί τρώτε μία χούφτα ανάμεικτους ξηρούς καρπούς από αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και κολοκυθόσπορους, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια!

Τα αμύγδαλα εκτός από πολύ ιδιαίτερη γεύση παρέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων καθώς είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχουν ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά!

Οι κολοκυθόσποροι περιέχουν πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ. Το ποσοστό πρωτεϊνών τους κυμαίνεται στα 30-40%, ενώ παρουσιάζουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο είδος σπόρων. Περιέχουν επίσης, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες E, C, Κ, ορισμένες από τις Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και Βιταμίνη Α. Ο ψευδάργυρο που περιέχουν βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής και στην ανάπλαση του δέρματος από σημάδια της που προκλήθηκαν από ακμή!

Τα καρύδια είναι πλούσια σε ενέργεια και περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών, όπως ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που προάγουν την υγεία του οργανισμού. Περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα σε μεγαλύτερη συγκέντρωση απ” ότι οι υπόλοιποι ξηροί καρποί. Το αποτέλεσμα της τακτικής κατανάλωσης των λιπαρών αυτών είναι η πτώση της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) και η αύξηση της καλής HDL χοληστερόλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου