Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΘΥΜΑΡΙ! MONAΔΙΚΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ!!!












Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θυμαριού είναι γνωστές από την εποχή του Ιπποκράτη. Η χρήση του είναι πολλαπλή, χρησιμοποιείται ως βάμμα, ως αφέψημα, ως έλαιο για εντριβές, ως κατάπλασμα και ως αιθέριο έλαιο. Το θυμάρι, είναι ένα από τα ελληνικά βότανα, το οποίο πέραν των πολλών θεραπευτικών ιδιοτήτων και της χρήσης του  έχει πολύ σημαντικές καλλυντικές ιδιότητες για υγιές δέρμα.
           Το θυμάρι είναι το καλύτερο αντισηπτικό και απολυμαντικό βότανο το οποίο έχουμε στην διάθεσή μας. Την ιδιότητά αυτή την οφείλει στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε θυμόλη (thymol) την οποία έχει το αιθέριο έλαιό του. Η θυμόλη είναι μια ουσία αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνος. Σ ’αυτές τις μοναδικές ιδιότητες του θυμαριού είναι βασισμένα και τα καλλυντικά μας προϊόντα όπως είναι η λοσιόν και το σποτ DEclairage και η Mask DEclairage. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως το θυμάρι είναι θεραπευτικό για την ακμή, εξισορροπεί την λιπαρότητα και σκοτώνει τα βακτήρια που μολύνουν τους πόρους του δέρματος.

Lotion d’ Eclairage: Αντισηπτική και καταπραϋντική λοσιόν, απαραίτητη για λιπαρά δέρματα. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά! Ελαττώνει σημαντικά την έκκριση του σμήγματος και το δέρμα βρίσκει τη χαμένη του ζωντάνια και λάμψη! Οδηγίες χρήσεις:  Ανακινήστε καλά το μπουκάλι , βάλτε μια ποσότητα λοσιόν σε ένα βαμβάκι και απλώστε στα λιπαρά σημεία και στα σπυράκια. Χρησιμοποιείται το βράδυ. Αποφύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια.
Spot d’Eclairage:  Ισχυρά αντισηπτική λοσιόν, ιδιαίτερα αποτελεσματική! Ξηραίνει τοπικά το σπυράκι , απομακρύνει το σμήγμα και ηρεμεί τον ερεθισμό! Επίσης είναι πολύ αποτελεσματικό για τη θεραπεία του έρπη. Οδηγίες χρήσεις: Χρησιμοποιείται το βράδυ, τοπικά πάνω στα σπυράκια, αφού προηγουμένως έχει καθαριστεί καλά το δέρμα.
Μasque d’ Eclairage:  Ειδικά μελετημένη μάσκα για λιπαρά δέρματα με ακμή. Αποβάλλει τις τοξίνες, καθαρίζει σε βάθος το δέρμα από τα μαύρα στίγματα, τονώνει τους ιστούς, συστέλλει τους πόρους και ξεκουράζει! Οδηγίες χρήσης: Χρησιμοποιείται 1-2 φορές την εβδομάδα σε καθαρό πρόσωπο. Απλώνετε ένα λεπτό στρώμα μάσκας σε όλο το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη μάσκα να δράσει 20-30 λεπτά και μετά αφαιρέστε με χλιαρό νερό.

    Επίσης το θυμάρι θεραπεύει βρογχίτιδες, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σε κάθε γρίπη ή κρύωμα, χαλαρώνει το σπαστικό βήχα, είναι αποχρεμπτικό, εμμηναγωγό και τονώνει το στομάχι. Με το έλαιο (λάδι) ή το βάμμα του θυμαριού γίνονται εντριβές σε κρύωμα, γρίπη, συναίσθημα κόπωσης, αλλά και σε πονεμένες αρθρώσεις από αρθριτικά ή εξαρθρώσεις στραμπουλήγματα κ.ά.

Πιο Αναλυτικά:

  • Αντιμυκυτιακή δράση
Η παρεμπόδιση της ανάπτυξης των υφών των μυκήτων καθιστά τον θύμο τον κεφαλωτό ή το έλαιο αυτού ιδανικό για την καταπολέμηση των στοματικών αφθών, καθώς επίσης και των μολύνσεων του κόλπου που οφείλονται στην δράση του μύκητα Monilia ή Candida albicans.
  • Αντιπυρετική δράση
Το αιθέριο έλαιο θυμαριού δρα σαν αντιπυρετικό λόγω της ικανότητάς του να προκαλεί έντονη εφίδρωση και επομένως  συμβάλλει σημαντικά στην απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα, καθώς και στην πτώση του πυρετού.
  • Αντισηπτική δράση
Το αιθέριο έλαιο θυμαριού έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες και περιέχει βορνεόλη και θυμόλη. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδος, αναπνευστικών προβλημάτων,  αρθρίτιδας,  γρίπης, δερματίτιδας, ερεθισμένου λαιμού, ιγμορίτιδας, κακής κυκλοφορίας, κοκκύτη, κρυολογήματος, λαρυγγίτιδος, λιπαρού δέρματος, προσβολής από ψείρες και σε στομαχικά προβλήματα. Επίσης είναι χρήσιμο στην παιδική διάρροια και την νυκτερινή ενούρηση.
Οι χειρούργοι γιατροί παλαιότερα χρησιμοποιούσαν για την απολύμανση των χεριών διάλυμα αιθερίου ελαίου θυμαριού με σαπούνι.
·         Διουρητική δράση
Λόγω της διουρητικής του δράσης συμβάλλει στην αντιμετώπιση των οιδημάτων, τα οποία δημιουργούνται από την κατακράτηση υγρών, ένα πρόβλημα συχνό στις γυναίκες. Βοηθά επίσης στις περιπτώσεις της παχυσαρκίας και της κυτταρίτιδας.
  • Ευεργετική δράση στην καρδιά και στο κυκλοφορικό σύστημα
Δυναμώνει την καρδιά και τονώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Ανεβάζει την χαμηλή αρτηριακή πίεση και βοηθά στα προβλήματα της ορθοστατικής υπότασης.
·         Ρυθμίζει τον γυναικείο κύκλο
Βοηθά στη ρύθμιση της εμμήνου ροής των γυναικών, αλλά και της αφύσικης διακοπής της, δηλαδή τόσο στη λευκόρροια όσο και στην αμηνόρροια. 
  • Τονωτική του πνεύματος δράση
Πέραν από την τόνωση του σώματος, επιφέρει και τόνωση του πνεύματος αυξάνοντας την πνευματική διαύγεια. Είναι πολύτιμη η δράση του στην αντιμετώπιση του άγχους,  της αϋπνίας, της κατάθλιψης,  των νευρασθενειών και στην αντιμετώπιση της σωματικής και της πνευματικής κούρασης.
·         Φαρμακευτική δράση
Συμμετέχει λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του σε αλοιφές και οδοντόκρεμες. Αποτελεί βασικό συστατικό αλοιφών, παστιλιών και σιροπιών για την ανακούφιση από τον βήχα. Βοηθά στην καταπολέμηση της γαστρίτιδος και της δυσπεψίας. Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή απορρυπαντικών, αποσμητικών, κολόνιας, σαμπουάν και σαπουνιών. Χρησιμοποιείται επιπλέον σαν φάρμακο για την επούλωση των πληγών των ζώων και στην καταπολέμηση των σκουληκιών του εντέρου στα ζώα.
  • Φυτοπροστατευτική δράση
Χρησιμοποιείται το αιθέριο έλαιο του θυμαριού σαν φυτοπροστατευτικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον και προς τον άνθρωπο, για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών των φυτών.      



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου